Σύσκεψη φορέων στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, για τις ζημιές στα μανταρίνια

2016-12-15 18:52

Στο σχετικό αιτήματα που διατυπώθηκε  από τον Σύλλογο Γεωπόνων Ελευθέρων Επαγγελματιών ν. Αργολίδας και όμορων νομών,  κινητοποιήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσος Χειβιδόπουλος οι βουλευτές του νομού και ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ  Φάνης Κουρεμπές, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν θετικά και σε συνεννόηση με τον πρόεδρο του Συλλόγου Γεωπόνων Τάσο Μπινιάρη, καθορίσθηκε η συνάντηση της Πέμπτης, προκειμένου να εξεταστούν από κοινού τα  προβλήματα από τις ζημιές  που υπέστησαν οι παραγωγοί των μανταρινιών του νομού μας.

Από την πλευρά του συλλόγου παραβρέθηκαν και τοποθετήθηκαν, ο πρόεδρος Τάσος Μπινιάρης και ο ταμίας Γιώργος Γαμβρουλάς.  

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν οι βουλευτές του νομού Γιάννης Γκιόλας, Γιάννης Ανδριανός και Γιάννης Μανιάτης, ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Γαβρήλος, από τον δήμο Άργους- Μυκηνών ο αντιδήμαρχος Χρήστος Πετσέλης και ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Δούρος, εκπρόσωποι συνεταιρισμών, γεωπόνοι και υπηρεσιακοί παράγοντες, επισημαίνοντας όλοι ότι για την πρόσφατη ζημιά στα μανταρίνια μοναδική αιτία ήταν οι παρατεταμένες βροχοπτώσεις, γεγονός που επιτρέπει στον ΕΛΓΑ την καταβολή αποζημιώσεων.


Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ  Φάνης Κουρεμπές τόνισε ότι λόγω και της κλιματικής αλλαγής υπάρχουν προβλήματα στην παραγωγή, γενικότερα, και ήδη ο Οργανισμός -και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης - έχουν ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση επιπλέον χρηματοδότηση για την κάλυψη ζημιών από φυσικά φαινόμενα που μέχρι τώρα δεν κάλυπτε ο κανονισμός του ΕΛΓΑ.
 Ως προς το αίτημα των αγροτών της Αργολίδος δήλωσε ότι θα το εξετάσει σε συνεργασία με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες και ότι την προσεχή Δευτέρα 19 του μηνός θα υπάρξει η σχετική απάντηση.