Πρόγραμμα Διαχείρησης Κενών Συσκευασίας Γεωργικών Φαρμάκων

2017-02-22 14:57

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου μας, έγινε επαφή με τον ΕΣΥΦ και τον δήμο Επιδαύρου, με σκοπό να υλοποιηθεί το Πρόγραμμα Διαχείρισης Κενών Συσκευασίας Γεωργικών Φαρμάκων στον δήμο Επιδαύρου.

Ο ΕΣΥΦ δέχτηκε αμέσως την πρόσκληση αυτή.

Ο δήμος Επιδαύρου αγκάλιασε αμέσως την πρόταση αυτή και με έγγραφό του προς τον ΕΣΥΦ, ζήτησε την εγγραφή του δήμου στο πρόγραμμα 2017.

Την Τρίτη 21/2/2017, στο κτήριο του δήμου έγινε συνάντηση του Συλλόγου Γεωπόνων Ελευθέρων Επαγγελματιών ν. Αργολίδας, του δήμου Επιδαύρου και του ΕΣΥΦ, όπου η διευθύντρια του ΕΣΥΦ κα. Φραντσέσκα Υδραίου, ανέπτυξε όλο το πρόγραμμα, τον τρόπο δράσης και τις αρμοδιότητες των εμπλεκομένων.

Ο σύλλογος και τα μέλη του που συμμετείχαν, δεσμεύτηκαν να συμμετάσχουν ενεργά κάνοντας και το κύριο έργο που είναι η ενημέρωση των αγροτών (χρηστών γεωργικών φαρμάκων), η διανομή του έντυπου υλικού και της σακούλας ανακύκλωσης και ο έλεγχος της αποκομιδής των κενών κατά τις ημερομηνίες που θα οριστούν.

Από σήμερα λοιπόν ο δήμος Επιδαύρου είναι ο πρώτος δήμος στην περιφέρεια Πελοποννήσου που υλοποιεί το πρόγραμμα αυτό.

Όλο αυτό, ξεκίνησε με πρωτοβουλία του συλλόγου μας στα πλαίσια της δράσης μας για την μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των κενών συσκευασίας γεωργικών φαρμάκων.

Στις άμεσες προτεραιότητες του συλλόγου μας είναι να αναπτύξουμε το πρόγραμμα αυτό, σε όλο τον νομό Αργολίδας ερχόμενοι σε επαφή με τους υπόλοιπους δήμους του νομού.